Labeling Machines

Labeling Machines

Vsak izdelek, ki ga kupite, mora biti opremljen s pomembnimi informacijami. Te so natisnjene na etiketi, naprave, ki poskrbijo, da so etikete dobro pritrjene na izdelke, pa so etiketirke. S pomočjo etiketirk lahko hitro in zanesljivo etiketirate izdelke oziroma embalažo različnih dimenzij in oblik, kar vam prihrani tako čas kot stroške za etiketiranje.

Etiketirke, ki jih dobite na trgu, so lahko prilagojene različnim zahtevam. Lahko izbirate med ročnimi in avtomatskimi, pa med takšnimi za ploščato ali okroglo embalažo, na primer steklenice. Avtomatske etiketirke so primerne za etiketiranje večje količine izdelkov, delujejo pa tako, da nanje namestite zvitek z etiketami, na zaslonu nastavite vse potrebno, izdelke nato polagate na transportni trak, naprava sama pa poskrbi, da se etikete na izdelke prilepijo hitro in natančno. Vam preostane le še, da izdelke poberete s končne linije ter jih zložite oziroma zapakirate v za to pripravljene transportne elemente.

Naša ponudba

Avtomatska etiketirka za okroglo embalažo RL-200

Avtomatska etiketirka RL-200 je etiketirka najnovejše generacije,ki omogoča zelo hitro in natančo lepljenje etiket na vse vrste okrogle embalaže. Zelo enostavna zasnova za upravljanje in vzdrževanje zmanjša intenzivnost dela in poveča učinkovitost proizvodnje.

Avtomatska etiketirka za ploščato embalažo FL-200

Hitrost lepljenja: 20-200 kom/min.
Natančnost lepljenja: ±1mm
Dolžina etikete: 20-200mm
Širina etikete: 20-180mm
Višina embalaže: 60-310mm
Širina embalaže: 30-90mm
Dolžina embalaže: 25-300mm
Notranji premer zvitka nalepke – 76 mm
Dimenzije naprave: 120*50*65cm
Teža: 170kg

Kaj je dobro vedeti?

Ker vemo, da niti dva proizvodna procesa med seboj nista enaka, je jasno, da se med seboj razlikujejo tudi značilnosti etiketiranja. Etiketirke, ki jih dobite pri nas, tako zadostijo različnim potrebam, je pa pred samo izbiro vseeno dobro vedeti, kaj približno potrebujete. Preberite torej, kaj vse je pomembno, kadar si ogledujete naprave, kot so etiketirke.

Vsak proizvodni proces zahteva drugačne pogoje, čemur se mora seveda prilagoditi tudi zasnova etiketirke. Ta je lahko narejena tako, da omogoča etiketiranje okrogle embalaže, ploščate embalaže ali pa obojega. Kadar se podajate v nakup takšne naprave, bo torej treba kar dobro razmisliti, s kakšno obliko embalaže imate oziroma boste imeli opravka. Vendarle gre za pomembno investicijo, ki se vam bo seveda kaj kmalu obratovala, a le, če boste vnaprej natančno razdelali, kakšna etiketirka bo najbolje ustrezala vašim zahtevam oziroma zahtevam določenega proizvodnega procesa.

Etiketirke se med seboj seveda razlikujejo po številnih značilnostih, ne le po tem, ali so ročne, avtomatske ali pa polavtomatske. Pri nakupu naprave je dobro poznati nekaj tehničnih značilnosti etiketirk, med katerimi so dimenzije in teža, hitrost lepljenja, natančnost lepljenja ter podrobnosti v zvezi z etiketami, recimo, kakšne so največje dimenzije etiket za določeno etiketirko in kakšen je notranji premer zvitka etiket. Dobro je vedeti tudi, kolikšne dimenzije embalaže etiketirka še dopušča, saj si najbrž ne želite, da bi bili izdelki, ki jih želite etiketirati, za vašo napravo preveliki.

Odgovor je preprost in odvisen od obsega proizvodnje. Če si želite, da bi v eni minuti deklarirali do 200 izdelkov, bo za vas seveda najboljša avtomatska etiketirka, ki bo delo opravila hitro in brez večjih težav. Ročne etiketirke pa so bolj primerne za proizvodne procese manjšega obsega in tudi za domačo rabo. Veliko je torej odvisno od količine izdelkov.

Ko govorimo o učinkovitosti proizvodnega procesa, ne moremo mimo tega, ali se določena investicija izplača ali ne. Avtomatske etiketirke, ki ne stojijo zaprašene v kotu, ampak jih uporabljate redno ter jih v skladu s tem tudi redno vzdržujete, so vam lahko v veliko pomoč. Na njihov račun boste namreč prihranili tako čas kot denar, saj bo etiketiranje opravljeno avtomatsko, skorajda brez pomoči človeka, in veliko prej kot pri ročnem delu. V kolikor torej veliko časa, delovne sile in posledično finančnih sredstev porabite za ročno etiketiranje, je avtomatska etiketirka zagotovo prava rešitev.

Se sprašujete, kako vedeti, da je ogledana etiketirka res najboljše, kar lahko za svoj denar dobite? Pri odločitvi vam lahko pomagamo mi. Pozorni bodite na materiale, iz katerih je etiketirka izdelana, pa tudi na izdelavo, saj je oboje ključ do kar najdaljše življenjske dobe naprave. Etiketirke, ki so kvalitetne, nudijo različne možnosti izbire in velike razpone pri etiketirnem procesu, kar pomeni, da se lahko dobro prilagodijo vašim potrebam. Ob samem nakupu se pozanimajte tudi glede vzdrževanja naprave, saj si verjetno želite, da bi brezhibno delovala kar najdlje.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kako hitro delujejo etiketirke?

Avtomatski etiketirki, ki ju nudimo, omogočata hitrost lepljenja etiket od 20 pa vse do 200 izdelkov na minuto, seveda pa je ta številka odvisna od samih izdelkov, njihove velikosti ter s tem velikosti etiket, oblike in podobno. Delo z ročno etiketirko pa seveda poteka sorazmerno počasneje. Razmislite o tem, katera bi vam kar najbolj pomagala do optimalnejšega opremljanja izdelkov z etiketami, in se odločite za najboljšo napravo zase.

Kje si lahko ogledam različne etiketirke?

Naprave za etiketiranje si lahko ogledate v naši ponudbi. Na voljo sta vam dve avtomatski etiketirki, ki omogočata etiketiranje okrogle in ploščate embalaže. Pri opisu posameznega izdelka boste lahko prebrali več o njunih tehničnih značilnostih, seveda pa lahko dodatna vprašanja naslovite kar na nas neposredno. Z veseljem vam bomo pomagali do še bolj učinkovitega proizvodnega procesa.

Kje dobim napravo za tiskanje etiket?

Oglejte si našo ponudbo, kjer vam je na voljo ročni prenosni tiskalnik etiket s pripadajočim stojalom. Omogoča vam tiskanje vseh vrst grafik, tudi logotipov, črtnih kod, besedila in vsega, kar potrebujete, da opremite etikete. Z njim lahko tiskate tudi na plastiko, kovino, kable in celo na kamen.

Kako se etiketirke upravlja?

Ne glede na to, ali je naprava ročna ali avtomatska, je njeno upravljanje preprosto in hitro. Etiketiranje se sproži v nekaj korakih, le da boste pri ročnem etiketiranju potrebovali nekaj več človeške pomoči. Avtomatska etiketirka pa deluje tako, da namestite zvitek z etiketami, nastavite potrebne specifikacije na zaslonu, potem pa na tekoči trak polagate izdelke. Ne pozabite na zaključek linije, kjer se bodo etiketirani izdelki nakopičili, če jih ne boste pravočasno odstranili. Pri avtomatskem etiketiranju je v vsakem primeru dobro, da proces ves čas nadzorujete, saj lahko tako pravočasno rešujete morebitne težave.

en_GBEnglish (UK)
sl_SISlovenščina en_GBEnglish (UK)