Paletni viličarji

Kadar se pojavi potreba po prenosu določenega tovora z ene na drugo lokacijo, se lahko zanesemo na odličnega pomočnika. Paletni viličar je naprava, ki omogoča hiter in preprost transport tovora večje mase in količine, zato je zelo pripraven za domačo kot industrijsko rabo. Kvaliteten paletni viličar vam lahko krepko olajša delo.

Predstavljajte si, da morate tovor, ki tehta več sto kilogramov, prenesti na le nekaj metrov oddaljeno točko. Zgolj z močjo svojega telesa bi delo opravili težko; tudi, če bi bil tovor razdeljen na več manjših in lažjih enot, bi vam prenašanje vzelo veliko časa. Paletni viličar lahko takšno delo opravi brez večjih težav, saj predstavlja res zmogljivo napravo na kolesih. Njegova zasnova mu omogoča, da tovor skupaj s paleto prestavi v enem samem zamahu oziroma v eni sami transportni poti. Če se torej bolj ali manj pogosto soočate s tovrstnimi težavami, je paletni viličar domiselna rešitev.

Naša ponudba

 

Viličarji z visokim dvigom, namenjeni za uporabo v skladišču in za nakladanje/razkladanje tovora iz vozila. Konstrukcija lahko nosi do 1500 kg tovora.


VEČ INFORMACIJ

Ročni paletni viličar RH-2500 z močno in okretno konstrukcijo, ki nosi do 2500 kg


VEČ INFORMACIJ

Kaj je dobro vedeti?

Paletni viličar, ki ga lahko dobite pri nas, ima dva motorja, ki vam delo z njim le še bolj olajšata. Ima pa tudi zmogljivo baterijo ter vgrajen polnilec. Takšen viličar je primeren za različno rabo, seveda pa to ni vse, kar je dobro vedeti o tovrstni napravi. Preverite torej dodatne informacije, ki vam lahko pomagajo pri odločitvi o nakupu paletnega viličarja.

Ročni ali električni paletni viličar?

Velika prednost električnega paletnega viličarja je v tem, da je ta bolj zmogljiv, saj lažje prenaša tudi večje zaboje, palete in težji tovor. Električni viličar, ki ga najdete pri nas, ima nosilnost kar 1500 kilogramov, tako da ne boste več imeli težav s prenašanjem težkih paketov ali tovora na splošno. Električni viličar lahko tovor dvignejo zelo visoko, zato je zelo primere za nalaganje tovora v vozila. In seveda razkladanje. Ročni viličar se največkrat uporablja tam, kjer se potreba po prevozu tovora ne pojavi pogosto, medtem ko je električen paletni viličar namenjen nekoliko pogostejši rabi.

Upravljanje električnega paletnega viličarja

Če se bojite, da boste električni paletni viličar le stežka upravljali, se motite. Za uporabo takšnega viličarja potrebujete le obvladovanje ročaja z nekaj gumbi. S tem boste z nekaj vaje zlahka obvladovali tako vožnjo kot dvigovanje in spuščanje tovora. Upravljanja takšnega viličarja se lahko nauči vsak, je pa med uporabo seveda treba upoštevati nekaj varnostnih priporočil, da bi se izognili nesreči.

Varnost naj bo na prvem mestu

Čeprav je upravljanje paletnega viličarja preprosto, morate pri delu z njim na prvo mesto postaviti varne pogoje za delo. To pomeni, da uporabljate vso potrebno zaščitno opremo, samo delo s paletnim viličarjem pa naj poteka počasi, odgovorno in zanesljivo. Na račun hitrosti in želje po čim večji učinkovitosti se je zgodila že marsikatera nesreča, zato naj bo rokovanje, ki ga zahteva paletni viličar, zlasti varno.

Paletni viličar, ki stavi na okretnost

Zaradi svojih dimenzij je viličar, ki ga najdete pri nas, izredno okreten in kot tak primeren za uporabo tudi tam, kjer ni na voljo ogromno prostora. Omogoča hitro zavijanje in ustavljanje, tako da se nanj lahko kadar koli zanesete. Ker je takšen viličar preprosto upravljati, se uporabnik tega nauči hitro in tako kmalu ‘začuti’ samo napravo.

Kakovost ni vprašljiva

Paletni viličar je ustvarjen tudi za zelo zahtevne pogoje. Njegova zasnova je robustna, hkrati pa zanesljiva, saj je izdelek narejen za res dolgo nemoteno delovanje. Vsi njegovi sestavni deli so visoko kakovostni, ker se tehnologija in znanje s tega področja kar naprej dopolnjujeta, pa ste lahko prepričani, da boste dobili res najboljši paletni viličar za svoje potrebe.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kakšno ceno ima paletni viličar?

Cena paletnega viličarja je odvisna od tega, kakšno napravo si želite oziroma jo potrebujete. V kolikor viličar potrebujete za uporabo v večjem skladišču ali trgovini, kjer se naprava uporablja redno, bo najbolje izbrati takšno, ki bo izpolnjevala najzahtevnejše pogoje. Če viličar potrebujete za občasno domačo rabo, pa boste verjetno nekoliko manj zahteven uporabnik. Viličar, ki ga nudimo pri nas, dobite za 3900 evrov + DDV. Lahko ste popolnoma prepričani, da boste za ta denar dobili največ, kar je mogoče.

Kje dobim zanesljivo, trdno, a še vedno dovolj okretno napravo?

Vabimo vas, da si ogledate paletni viličar na naši spletni strani. Ima visok dvig, nosi lahko do 1500 kilogramov tovora, ima dva elektromotorja in baterijo, je primerno lahek in izdelan je iz kvalitetnih materialov. Je zanesljiv in stabilen. Takšen viličar je zasnovan za to, da opravi težko delo namesto vas in namesto vaših zaposlenih, zato ne odlašajte in nas povprašajte po dodatnih značilnosti tega paletnega viličarja.

Kako deluje električni paletni viličar?

Električni paletni viličarji se vklopijo z rotacijo ključa na sami napravi. Upravljate ga z ročajem, kjer imate na voljo za različne funkcije – vožnja naprej in nazaj, stikalo za dvigovanje in spuščanje, vožnja čez ovinke … Ker električni paletni viličar deluje s pomočjo baterije in elektromotorjev, je izredno varčen, a kljub temu zelo zmogljiv. Na indikatorju lahko ves čas spremljate tudi stanje baterije in ukrepate še pravočasno.

Katerih TOP 5 prednosti imajo električni paletni viličarji?

Namesto vas dvigajo težka bremena, proces transporta palet in drugega tovora neizmerno pospešijo, so varčni, zmogljivi in cenovno dostopni. Temu bi lahko dodali še, da so res preprosti za uporabo. Električni paletni viličarji vam bodo na ta način prihranili tako čas kot dodatne stroške prevoza, hkrati pa bodo vaši zvesti pomočniki še dolga leta. Če vas zanima še kaj, pa vas vabimo, da nas o tem povprašate kar sami.

en_GBEnglish (UK)
sl_SISlovenščina en_GBEnglish (UK)